Hver dag får vi mange spørgsmål omkring mus og rotter. Hvad er en sikring? Hvad betyder bekæmpelse i forhold til en sikring? Er det ikke gratis at ringe til kommunen?

Derfor vil vi her prøve at besvare alle disse spørgsmål i denne FAQ.

Når man får rotter skal man så ringe til kommunen?

- Du kan vælge at ringe til kommunen, men det står dig frit for om du vil hyre et privat skadedyrsfirma, så længe firmaet er autoriseret af miljøstyrelsen. Vælger du at ringe til Enø Skadedyr, så sørger vi for at anmelde rotter på din adresse.

 Er det gratis at få kommunens skadedyrsfirma ud?

- Ja det er gratis at få kommunens skadedyrsfirma ud til bekæmpelse, dog ikke til forebyggelse mod rotter / rottesikring.

Hvad er forskellen på en rottebekæmpelse og en rottesikring?

- En rottebekæmpelse sættes igang når du har fået konstateret rotter.

- En sikring opsættes inden der konstateres rotter for at undgå rotterne slår sig ned. Du kan sammenligne en sikring med en forsikring/tyverialarm, er ulykken ude, tager vi hånd om bekæmpelsen uden ekstra økonomiske omkostninger.

Hvad får man når man bestiller en sikring?

- Du får som minimum 3 depoter med detektorblokke (blokke med paraffin, hvor man kan bedømme, ud fra bidemærker om der er mus eller rotter) / fælder i opsat omkring huset.

Derudover får du en lovpligtig bygningsgennemgang 1 gang om året, som beskriver hvilke steder rotterne evt. kan komme ind og hvad du selv kan gøre for at undgå dette.

Der aftales som minimum 4 årlige servicebesøg, hvor der kontrolleres for evt. angreb af mus og rotter.

Hvad er en intelligent / elektronisk sikring?

- Du kan vælge at benytte dig af elektronisk overvågning på din sikring. Det betyder at der sidder en sensor i alle depoter som melder ind til os, straks en fælde bliver udløst. Fordelen ved at vælge denne løsning er, at vi rykker ud indenfor 48 timer, tømmer fælden og sætter en bekæmpelse igang med det samme! 

Når du vælger denne form for sikring, får du 3 depoter med intelligente fælder, lovpligtig bygningsgennemgang samt minimum 4 årlige servicebesøg. Ved at vælge den intelligente sikring er du dækket 24/7 hele året rundt.

Hvorfor skal jeg vælge jer fremfor den kommunale skadedyrsbekæmper?

- Vi rykker som regel ud samme dag som du ringer og sætter en bekæmpelse igang.

- Det er ikke så dyrt som du måske tror. 1 måneds bekæmpelse inkl. alt 1.800 kr. 

- Rottesikring elektronisk 1 år inkl. alt 3.750 kr.

- Vi giver os tid til at servicere dig og den personlige kontakt betyder meget for os og selve bekæmpelsen på adressen.

Kan I hjælpe med at rottesikre min ejendom?

- Ja vi hjælper gerne med at sikre din ejendom mod rotter. Dvs. lukke huller i bygninger, proppe nedløbsrør samt alt andet der kan forhindre rotterne i at komme ind i boligen.

Hvordan ved jeg om et skadedyrsfirma er autoriseret til at bekæmpe rotter?

- Du kan altid se en oversigt over godkendte skadedyrsbekæmpere med R1 autorisation på miljøstyrelsens hjemmeside - se komplet liste klik her.